Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś duszona z ogórkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś tłusta` 1/2 szt
cebula 120 g
mąka 30 g
ogórki 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gęś duszona z ogórkami

Mięso podzielić na kawałki, posolić i popieprzyć, wstawić do piekarnika i opiec bez dodawania tłuszczu, nakłuwać tylko skórę. Gdy zacznie rumienić się, wyjąć z pieca, dodać posiekaną cebulę i podsmażyć mieszając. Posypać mąką, zarumienić, dolać trochę wody i dusić przykryte do miękkości. Dołożyć pokrojone w kostkę ogórki, posypać papryką i poddusić póki ogórki nie zmiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.04.2012 20:08
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak