Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
pieczarki 50 dag
Papryka ostra mielona Prymat
sól
olej
czosnek 3 ząbki
feta 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i fetą

Pieczarki pokroić w ćwiartki, ser typu feta w kostkę. Ziemniaki wyszorować szczoteczką, pokroić w ósemki, przełożyć do naczynia żaroodpornego, posoli, posypać papryką i polać olejem. Wymieszać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Po ok. 40 minutach dodać pieczarki i zmiażdżony czosnek. Po 20 minutach dorzucić fetę, wymieszać.Zapiekać jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 12.04.2012 10:43
super
kasiaw 12.01.2012 20:48
pychota
Kamila/kami007 08.01.2012 11:28
mmmm
Kamila/kami007 08.01.2012 11:28
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak