Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
buliuon grzybowy 1 litr
śmietana 2 łyżki
natka piertuszki siekana 2 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem pieczarkowa

Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Przełożyć do gorącego bulionu, dodać 1 łyżkę natki pietruszki i gotować 10 minut. Śmietanę rozrobić z mąką i 2 łyżkami zupy i wlać do bulionu. Zupę rozlać na talerze i posypać pozostałą pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.03.2013 06:49
lubię takie zupy
Wafelek2601 26.09.2012 09:36
bardzo lubię i często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak