Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka w czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 szt
oliwa 5 łyżek
cebula 70 g
wino czerwone wytrawne 1 szkl.
śmietana 3 łyżki
mąka 20 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka w czerwonym winie

Posoloną kaczkę włożyć do brytfanny, polać rozgrzaną oliwą i piec w nagrzanym piecu. Dolać trochę wrzątku, dodać pokrojoną w plasterki cebulę. Sos z pieczeni zagęścić mąką, dolać wino i gotować kilka minut. Dodać posoloną śmietanę i przyprawić. Kaczkę podzielić, ułożyć na półmisku i polac sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.04.2012 20:01
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak