Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kura ze szparagami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 1 kg
szparagi 1 kg
smalec 100 g
masło 100 g
jaja 2 szt
śmietana 1/2 szkl.
mleko 1/4 szkl.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kura ze szparagami

Kurę posolić, nasmarować tłuszczem, włożyć do brytfanny i upiec. Ostudzić, obrać mięso i pokroić na kawałki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć szparagi, polać roztopionym masłem, na nich kawałki kury. Żółtka wymieszać z mlekiem i posoloną śmietaną, dodać pianę ubitą z białek i polać danie. Piec 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 25.04.2012 19:24
nawet zwykła kura u Ilonki urasta do dania wykwintnego
gusia1000 25.04.2012 16:33
Pycha.
Justyna37 14.03.2012 10:10
dobre
Marcin Vw1 08.01.2012 11:53
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak