Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy dodając mleko. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i cukier. Miksujemy całość dodając margarynę z mlekiem. Stolnicę posypujemy odrobiną mąki, przekładamy na nią masę z miski miksera. Zagniatamy ciasto dodając po odrobinie twarogu. Ciasto po rozwałkowaniu kroimy na kwadraty o boku ok 8 cm. Jabłka kroimy na ósemki. Na każdym kwadracie układamy kawałek jabłka i zlepiamy na kształt bułeczek. Pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu dekorujemy lukrem.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>wyglądają bombowo, chętnie bym się poczęstowała :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    cudne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam takie ciacha
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam takie ciacha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszniutkie!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne ciastka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszne bułeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pięknie ci wyszły, pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !