Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójne placki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
rodzynki 50 g
paczuszka struganych migdałów 1 paczka
cukier 3 łyżki
cynamon
masło 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójne placki z jabłkami

Jabłka obrać i wycisnąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić na cienkie plasterki. Udusić je w maśle i przyprawić cukrem i cynamonem. Dodać umyte rodzynki i połowę migdałów, wymieszać z jabłkami. Osiem placków ziemniaczanych ułożyć na półmisku i posmarować je równomiernie masą jabłkową. Przykryć pozostałymi plackowi. Resztę płatków migdałowych zrumienić szybko na suchej, gorącej patelni i posypać nimi plackami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 04.02.2014 12:14
bardzo ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak