Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowy schabowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2
sól, pieprz
płatki migdałowe 5 łyżek
mąka 6 łyżek
mleko
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowy schabowy

Kotlety umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć.
Płatki migdałowe zmiksować na miałko.
Do miski wsypać zmiksowane migdały, mąkę, jajka, sól i pieprz do smaku i tyle mleka aby po rozrobieniu ciasto miało konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
Rozgrzać na patelni oliwę.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w migdałowym cieście i smażyć z obu stron po około 5-6 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak