Sposób przygotowania

Mielone mięso mieszamy z jajkiem z cebulą bułką tartą i 4 łyżkami wody przyprawami.Z masy formujemy małe pulpety.Wywar doprowadzamy do wrzenia wkładamy pulpety i gotujemy.Gotujemy 2 litry osolonej wody wsypujemy makaron i gotujemy 12 minut,wykładamy na sito płuczemy zimną wodą i odcedzamy.Obrany czosnek drobno siekamy i szklimy go na rozgrzanym maśle wraz z cebulą,dodajemy mąkę wywar z pulpetów przecier pomidorowy i gotujemy 5 minut.Paprykę kroimy w paski dodajemy do sosu i gotujemy.Dodajemy makaron i pulpety i doprawiamy do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !