Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki z makaronem i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
papryka
makaron 20 dkg
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
papryka 2 szt
bulion mięsny 1/2 litra
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki z makaronem i serem

Mielone mięso mieszamy z jajkiem z cebulą bułką tartą i 4 łyżkami wody przyprawami.Z masy formujemy małe pulpety.Wywar doprowadzamy do wrzenia wkładamy pulpety i gotujemy.Gotujemy 2 litry osolonej wody wsypujemy makaron i gotujemy 12 minut,wykładamy na sito płuczemy zimną wodą i odcedzamy.Obrany czosnek drobno siekamy i szklimy go na rozgrzanym maśle wraz z cebulą,dodajemy mąkę wywar z pulpetów przecier pomidorowy i gotujemy 5 minut.Paprykę kroimy w paski dodajemy do sosu i gotujemy.Dodajemy makaron i pulpety i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak