Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 12,5 dag
mąka 2 szklanki
cukier 0,7 szklanki
jaja 2 sztuki
banan 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mleko 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Banany obieramy ze skórek, a następnie miksujemy blenderem lub rozgniatamy widelcem. Mąkę przesiewamy przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia. Mleko zagotowujemy dodając sodę, mieszamy i studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku. Ucierając dodajemy mąkę, banany, a następnie mleko. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej pergaminem. Pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.07.2013 20:55
super ciasto
Iwusia 14.07.2013 23:52
dawno go nie jadłam :)
jolita 09.01.2012 14:41
fajne
Agnieszka_B 09.01.2012 11:09
Uwielbiam ciasta bananowe!!
Katarzyna/kate1980 08.01.2012 20:10
jaki śliczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak