Sposób przygotowania

Banany obieramy ze skórek, a następnie miksujemy blenderem lub rozgniatamy widelcem. Mąkę przesiewamy przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia. Mleko zagotowujemy dodając sodę, mieszamy i studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku. Ucierając dodajemy mąkę, banany, a następnie mleko. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej pergaminem. Pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    jaki śliczny
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam ciasta bananowe!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    dawno go nie jadłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !