Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki z ciasta ziemniaczanego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
mąka 150 g
masło 30 g
jajko 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki z ciasta ziemniaczanego

Ziemniaki ugotować i odcedzić. Przestudzone zmielić z mąką, masłem, jajkiem i solą. Wyrobić ciasto, podzielić na części i na posypanej mąką stolnicy formować wałki o 1,5 cm średnicy. Odcinać nożem 6 cm kawałki i gotować w posolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.04.2012 16:33
Lubię i robię.
krokodyl 02.03.2012 16:25
dzięki za komentarz
[email protected] 01.03.2012 13:23
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak