Sposób przygotowania

Umytego i osączonego królika kroimy na porcje.Warzywa myjemy obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.Masło topimy w rondlu wkładamy warzywa i porcje królika podduszamy nie rumieniąc solimy oprószamy mąką i mieszamy podgrzewamy.Gdy mąka zacznie się rumienić dodajemy wino i przykrywamy pokrywką.DUSIMY NA WOLNYM OGNIU 45 MINUT W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI KRÓLIKA .PIECZARKI MYJEMY SKRAPIAMY SOKIEM Z CYTRYNY I DODAJEMY DO DUSZĄCEGO SIĘ MIĘSA NA 15 MINUT PRZED KOŃCEM DUSZENIA.ŚMIETANĘ MIESZAMY Z ŻÓŁTKAMI I DODAJEMY DO SOSU I PRZYPRAWIAMY DO SMAKU OLĄ I PIEPRZEM I SOKIEM Z CYTRYNY.PODAJEMY ZARAZ PO PRZYRZĄDZENIU Z DODATKIEM DUSZONYCH ZIEMNIAKÓW I SZPINAKU LUB INNYCH GOTOWANYCH WARZYW.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !