Sposób przygotowania

Gotujemy wywar z mięsa i włoszczyzny,miękkie mięso studzimy przepuszczamy przez maszynkę i przyprawiamy solą i pieprzem.Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki a następnie skrapiamy sokiem z cytryny.Umytą kapustę kroimy wzdłuż na pół wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy 10 minut,wyjmujemy przelewamy zimną wodą,osączamy i oddzielamy liście.Duży rondel smarujemy masłem wykładamy warstwą liści a pózniej warstwami układamy pokrojoną w cienkie plastry słoninę,jabłka na nich warstwę mielonego mięsa a na końcu liście kapusty.Zalewamy przecedzonym bulionem przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i dusimy około półtora godziny aż bulion odparuje.Podajemy z ziemniakami i sosem grzybowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !