Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy na puszystą masę z połową cukru i cukrem waniliowym. Następnie ciągle ucierając dodajemy po jednym jajko i sól. Następnie dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Po dokładnym utarciu dodajemy mleko. Połowę masy przekładamy do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą blaszki. Aromat mieszamy z kawą rozpuszczalną, dodajemy do pozostałej masy, następnie miksując dodajemy kakao i pozostały cukier. Masę ciemną przekładamy na jasną i przy pomocy widelca przejeżdżamy kilka razy po masie, żeby biała pomieszała się z ciemną. Wcześniej odsączonego na sitku ananasa kroimy na półplasterki( gotowe plasterki na pół) i układamy na cieście. Pieczemy przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po pewnym czasie możemy zmniejszyć temperaturę do 160 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    uwielbiam ciasta z ananasem
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Piękne ciacho!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie - aż nie mogę się doczekać, kiedy będę miała piekarnik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetne,porywam
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    niamniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    apetyczne ciasto.. :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !