Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kule mięsne z orzechami i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina mielona 300 g
cebula 80 g
bułka czerstwa 80 g
mleko 1/2 szkl.
jaja 3 szt
orzechy włoskie 70 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 60 g
mąka 30 g
smalec 150 g
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
pieprz do smaku
mięso mielone wieprzowe 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: kule mięsne z orzechami i rodzynkami

Namoczoną w mleku i odsączoną bułkę wymieszać z mięsem, dodać posiekana cebulę i jeszcze raz zmielić. Połączyć z 2 jajkami, dodać rodzynki, drobno posiekane orzechy, natkę, pieprz i sól, dokładnie wymieszać. Uformować 6 kul, obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć w gorącym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 14.07.2012 21:55
z rodzynkami to sie nie spodziewałem
gusia1000 25.04.2012 16:28
Coś niesamowitego.
foczka-ks 08.01.2012 00:11
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak