Sposób przygotowania

Formę w kształcie pierścienia schładzamy w lodówce.Żelatynę zalewamy dwoma łyżkami zimnej wody i odstawiamy na 15 minut.Gotujemy wywar rybny dodajemy do niego wino oraz sól i pieprz mielony do smaku.Odparowujemy do 2/3 objętości wlewamy namoczoną żelatynę a następnie studzimy.Koperek płuczemy i drobno siekamy.Płynną galaretkę wkładamy do ochłodzonej formy i pochylając ją tak by dno i ścianki pokryły się warstwą 2 mm.Dno wykładamy gałązkami koperku i polową kawioru.Warstwami układamy kraby krewetki i łososia,następnie wkładamy resztę kawioru a w puste miejsca wrzucamy zielony pieprz i zalewamy resztą galaretki i wstawiamy do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !