Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser 1,2 kg
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 25 dkg
masło 15 dkg
jaja 4
zapach
skórka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę, dodać żółtko utarte z cukrem, stopione masło , mąkę ziemniaczaną , dodatki aromatyczne i sztywno ubitą pianę z białek. Masę dokładnie wymieszać i wyłożyć do formy. Posmarować po wierzchu białkiem i piec 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak