Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 sztuki
botwinka 2 pęczki
włoszczyzna 1 pęczek
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
śmietana 100 ml
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z jajkiem

Mięso myjemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy wraz z przyprawami- pieprzem ziarnistym, zielem angielskim i liściem laurowym. Następnie dodajemy oczyszczoną wcześniej włoszczyznę. Gotujemy przez 20 minut. Następnie przecedzamy. Zagotowujemy dodając posiekaną drobniutko włoszczyznę. Gotujemy kilkanaście minut. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Możemy dodać w razie potrzeby koncentrat z buraków. Na koniec zaprawiamy śmietaną. Dodajemy ćwiartki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.10.2012 16:25
rewelacja!
Juleczka20 19.06.2012 10:47
pyszna zupka
parysek10 23.03.2012 15:42
świetny przepis
Iwusia 14.01.2012 22:05
apetyczna zupka :)
cukiereczek 14.01.2012 08:23
apetyczne
msmariusz 08.01.2012 00:08
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak