Sposób przygotowania

Każde mięso podzielić na 5 plastrów. słoninę pokroić na 5 równych części. Każdy kawałek słoniny naciąć co 1 cm. aż do skóry, ładnie zarumienić i trzymać w ciepłym miejscu. Pokrojone mięso lekko rozbić, posypać pieprzem i mąką, smażyć na dużym gazie. Posolić stronę zarumienioną i obrócić. Jednocześnie zrobić frytki i ugotować ryż. Duży drewniany talerz przybrać dookoła papryczkami, buraczkami, ogórkami, a na środek wyłożyć frytki i obok ryż. Ładnie obłożyć mięsem, a na wierzchu umieścić przypominające kogucie grzebienie kawałki słoniny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Podoba mi się ta nazwa dania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !