Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z baraniego mięsa po bułgarsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina bez kości 600 g
papryka czerwona 6 szt
fasolka szparagowa konserwa 250 g
cebula 120 g
ziemniaki 400 g
olej sojowy 1/2 szkl.
jogurt naturalny 1/2 szkl.
żółtko jajek 2 szt
natka pietruszki 1 peczek
sól do smaku
papryka do smaku
groszek konserwowy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z baraniego mięsa po bułgarsku

Woleju lekko podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać kostki mięsa i ładnie zarumienić. Dolać trochę wody i dusić pod przykryciem. Gdy mięso będzie w połowie miękkie dodać pokrojone papryki oraz ziemniaki. wstawić do pieca na 40 minut.Po upływie tego czasu dodać groszek i fasolkę i polać jogurtem wymieszanym z żółtkami. doprawić solą, pieprzem i papryką, zapiec do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.04.2012 16:25
No tak, zgadzam się.
Marzena34 23.04.2012 20:18
odważne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak