Sposób przygotowania

Rybę sprawiamy myjemy kroimy na dzwonka i skrapiamy sokiem z cytryny.Cebulę obieramy kroimy w kostkę a obraną pietruszkę w słupki.Węgorza pietruszkę i cebulę wkładamy do rondla i zalewamy sześcioma szklankami wody,dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy na małym ogniu 40 minut.Z zupy wyjmujemy rybę usuwamy kręgosłup.Pieczarki kroimy na ćwiartki i obsmażamy je na maśle dymkę drobno kroimy i razem z pieczarkami krewetkami i mięsem ryby dodajemy do zupy i doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu około 10 minut.Przed podaniem posypujemy siekaną zieleniną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !