Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina bez kości 750 g
grzyby leśne 500 g
smalec 50 g
cebula 50 g
rosół 1 szkl.
śmietana 1/2 szkl.
mąka 15 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: baranina z grzybami

Mięso pokrojone na kawałki wraz pokrojoną cebulą przyrumienić, posolić, zalać rosołem i dusić. W połowie dodać pokrojone grzyby i dusić do miękkości. Na chwilę przed podaniem wymieszać ze śmietaną i mąką, doprawić pieprzem i solą, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 13.05.2016 16:59
dobre połączenie
gusia1000 24.04.2012 13:52
No pewnie i tak można.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak