Sposób przygotowania

Mąkę masło cukier,sól żółtko wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy na 30 minut do lodówki.Śmietanę mieszamy z mlekiem.Odlewamy 6 łyżek i mieszamy z budyniem,resztę gotujemy z cukrem wlewamy budyń i jeszcze raz gotujemy.Do przestudzonego budyniu dodajemy twaróg i ucieramy.Jabłka ubieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki i skrapiamy je sokiem z cytryny.Ciasto dzielimy na 6 części wylepiamy nimi okrągłe foremki.Pieczemy 5 minut w 190 stopniach.Na lekko przestudzone ciasto wykładamy masę twarogową i plasterki jabłek.Pieczemy jeszcze 20 minut w 190 stopniach.Ciepłe smarujemy dżemem i posypujemy pistacjami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !