Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ragout z baraniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina bez kości 600 g
ziemniaki 400 g
smalec 50 g
włoszczyzna 200 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
piprz ziarnisty 4 szt
tymianek 1 łyżeczka
sól do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ragout z baraniny

Pokrojone w kostkę mięso przesmażyć na połowie tłuszczu, zalać posoloną wodą prawie całkowicie, przyprawić i dusić przykryte. Na pozostałym tłuszczu lekko zarumienić pokrojone w słupki warzywa i dorzucić wraz z pokrojonymi w kostkę ziemniakami do mięsa. Dusić do miękkości. Podawać posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.04.2012 13:50
Nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak