Sposób przygotowania

Oczyszczony udziec opłukać, naszpikować czosnkiem, posolić, zwinąć i mocno związać. W brytfannie rozgrzać smalec, dodać pokrojone w plasterki cebulę i warzywa, dodać mięso i zarumienić tak, by powstała chrupiąca skórka. Zarumienić lekko dosypaną mąkę i dodać koncentrat i pół szklanki wody. Dusić pod przykryciem. Namoczoną fasolę ugotować oddzielnie w posolonej wodzie do miękkości. Miękkie mięso wyjąć, pokroić na plastry i trzymać w ciepłem miejscu. do sosu dolać wino, zagotować i zmiksować. Wsypać odcedzoną fasolę i zagrzać. Fasolę podawać na półmisku, a na niej gorące plastry mięsa.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !