Sposób przygotowania

Mięso umyć, usunąć kości, oczyścić. Końcem noża zrobić 12 głębokich nacięć, w które włożyć obrane połówki czosnku. Mięso posolić, zesznurować i zarumienić dookoła na rozgrzanym smalcu. Wyjąć z brytfanny. W brytfannie zarumienić cukier, dodać pokrojoną cebulę oraz cienko pokrojone warzywa i dalej rumienić przez kilka minut. Posypać mąką, dodać liść laurowy i tymianek. Stale mieszając doprowadzić do zrumienienia mąki. Dodać koncentrat, wino i szklankę wody, zagotować. Udziec dodać do warzyw, wstawić do pieca i piec do miękkości. Mięso wyjąć, usunąć sznurek, pokroić w plastry, położyć na półmisku i polać sosem ze zmiksowanych warzyw.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    muszę wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    a gdzie można kupić taki udziec?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !