Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z mięsem i cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 400 gram
mięso melone 500 gram
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek uniwersalny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z mięsem i cebulką

Mięso podsmażamy na łyżce smalcu. Gdy się lekko zrumieni dodajemy pozostały smalec. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do smalcu i smażymy 10 minut. Doprawiamy do smaku i gorący przelewamy do słoiczków lub innego naczynia . Co jakiś czas mieszamy, by mięso nie opadło na dno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak