Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
bulion 1,25 litra
cebula dymka ze szczypiorkiem 1-2 sztuki
czosnek 2 ząbki
papryka żółta 1 sztuka
mleko 220 ml
Kukurydza z Puszki 0,5 puszki
mąka ziemniaczana 1,5 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka

Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, paprykę i cebulkę kroimy tak samo. Do bulionu wrzucamy czosnek, ziemniaki, kukurydzę, paprykę, cebulę i gotujemy. Mleko łączymy z mąką oraz małą ilością gorącego bulionu i dodajemy do zupy i przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze około 25-30 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.08.2013 09:42
moja ulubiona
Mysiunia 27.05.2012 09:47
bardzo smaczna
Urszula5 25.05.2012 23:54
super
Magdalena1110 24.05.2012 20:19
ciekawa
Tika4444 22.04.2012 09:06
fajny pomysł
berys18 24.03.2012 09:11
fajna kartoflanka
Ada-Gaba 06.03.2012 11:16
pycha
olkaaa 24.02.2012 08:34
lubię
Wacław 28.01.2012 09:29
bardzo smaczna zupa
Ewelina38 21.01.2012 18:16
pyszna zupka
Dorian 16.01.2012 07:54
pycha
zdzislawa2 10.01.2012 11:47
bardzo pożywna zupka
kate.500 08.01.2012 11:10
ulubiona zupa mojego taty - ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak