Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bośniacka potrawa jednogarnkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 1000 g
cebula 250 g
ząbki czosnku 5 szt
włoszczyzna 250 g
fasolka szparagowa 200 g
kapusta 400 g
ziemniaki 300 g
papryka czerwona 5 szt
pomodory 150 g
białe wino 1 szkl
smalec 30 g
mąka 20 g
pieprz ziarnisty 5 szt
pietruszka zielona do smaku
papryka 1 łyżeczka
sól do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: bośniacka potrawa jednogarnkowa

Mięso pokrojone w kostkę i posypane mąką przesmażyć na tłuszczu. W dużym żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami mięso i warzywa (pokrojone w plasterki, wymieszane z ćwiartkami papryki i obranymi, pokrojonymi w kostkę pomidorami i bakłażanami), kończąc warstwą ziemniaków. Każdą warstwę posypać posiekanymi cebulą i czosnkiem. Przyprawić solą, papryką i ziarnami pieprzu. Polać winem zmieszanym z wodą 1:1 i posypać natką. Przykryć i piec do miękkości ok.2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 25.10.2012 22:56
Witaj Ilonka coś długo Cię nie było.Pozdrawiam , a danie bardzo ciekawe
gusia1000 24.04.2012 13:36
Zawsze to danie z innej kultury.
luki1984 01.02.2012 12:08
fajna
paula99926 01.02.2012 11:47
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak