Sposób przygotowania

Mięso pokrojone w kostkę i posypane mąką przesmażyć na tłuszczu. W dużym żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami mięso i warzywa (pokrojone w plasterki, wymieszane z ćwiartkami papryki i obranymi, pokrojonymi w kostkę pomidorami i bakłażanami), kończąc warstwą ziemniaków. Każdą warstwę posypać posiekanymi cebulą i czosnkiem. Przyprawić solą, papryką i ziarnami pieprzu. Polać winem zmieszanym z wodą 1:1 i posypać natką. Przykryć i piec do miękkości ok.2 godzin.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze to danie z innej kultury.
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    Witaj Ilonka coś długo Cię nie było.Pozdrawiam , a danie bardzo ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !