Sposób przygotowania

Liście wrzucić do wrzątku i po chwili odcedzić, opłukać zimną wodą. Pokrojony w kostkę boczek stopić na patelni, dodać posiekaną cebulę i lekko zarumienić. Mięso wymieszać z namoczoną i dobrze odciśniętą bułką, dodać jaja, cebulę z boczkiem, przyprawy i dokładnie wymieszać. Połączyć 3 liście szpinaku, nałożyć farsz, zwinąć i obwiązać nicią jak gołąbki. Obsmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu, przełożyć do garnka, dolać rosołu i dusić około 20 minut pod przykryciem. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajna nazwa dania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !