Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Zielone żabki\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście szpinaku duże 500 g
boczek wędzony 70 g
bułka czerstwa 40 g
cebula 50 g
jaja 2 SZT
rosół 1/2 szkl.
pietruszka zielona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
imbir do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
mięso mielone wieprzowe 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: \"Zielone żabki\"

Liście wrzucić do wrzątku i po chwili odcedzić, opłukać zimną wodą. Pokrojony w kostkę boczek stopić na patelni, dodać posiekaną cebulę i lekko zarumienić. Mięso wymieszać z namoczoną i dobrze odciśniętą bułką, dodać jaja, cebulę z boczkiem, przyprawy i dokładnie wymieszać. Połączyć 3 liście szpinaku, nałożyć farsz, zwinąć i obwiązać nicią jak gołąbki. Obsmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu, przełożyć do garnka, dolać rosołu i dusić około 20 minut pod przykryciem. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.04.2012 12:55
Fajna nazwa dania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak