Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska parmeńska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser 10 dkg
gruszki 2-3 sztuki
sok z cytryny
ew. kilka orzechów włoskich

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska parmeńska

Gruszki obrać i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę, natychmiast skropić sokiem z cytryny i dobrze wymieszać, aby miąższ nie pociemniał. Ser pokroić w kostkę. Na wykałaczki nadziewać kostkę gruszki i kostkę sera. Na wierzchu można jeszcze umieścić połówkę lub ćwiartkę orzecha włoskiego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 16.06.2011 19:51
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak