Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos mięsny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso od szynki 40 dag
pieczarki 30 dag
marchewka
cebula
czosnek 2 ząbki
kwaśna śmietana 1 łyżka
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos mięsny

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone pieczarki i cebulę, podsmażyć. Przełożyć do garnka, podlać wodą, poddusić. Dodać pokrojoną marchewkę i paprykę, dusić do miękkości. Mąkę połączyć ze śmietaną, zagęścić sos. Przyprawić. Podawać z kluskami, kaszą lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak