Sposób przygotowania

Farsz: kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać kaszę, połączyć i przyprawić. Słoninę pokroić w kostkę, wytopić na patelni. Gotowane ziemniaki zmielić. Surowe obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Masę włożyć do ściereczki, mocno odcisnąć. Wyciśnięty sok odstawić. Powstały płyn zlać, skrobię dodać do startych ziemniaków. Dodać gotowane ziemniaki, wbić jajko, wymieszać. Z masy formować placki, napełniać kaszą, zlepiać. Włożyć do osolonego wrzątku, ugotować. Wyjąć, posypać skwarkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !