Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z kaszą gryczaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowe ziemniaki 1 kg
jajko
słonina 20 dag
kasza gryczana 1 szklanka
olej 2 łyżki
cebula
sól
pieprz
skwarki
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z kaszą gryczaną

Farsz: kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać kaszę, połączyć i przyprawić. Słoninę pokroić w kostkę, wytopić na patelni. Gotowane ziemniaki zmielić. Surowe obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Masę włożyć do ściereczki, mocno odcisnąć. Wyciśnięty sok odstawić. Powstały płyn zlać, skrobię dodać do startych ziemniaków. Dodać gotowane ziemniaki, wbić jajko, wymieszać. Z masy formować placki, napełniać kaszą, zlepiać. Włożyć do osolonego wrzątku, ugotować. Wyjąć, posypać skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak