Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy twarogowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki surowe 15
ziemniaki ugotowane 5
sól
twaróg 40 dag
jajko
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy twarogowe

Surowe ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Odcisnąć. Gotowane ziemniaki zmielić. Dodać do surowych, posypać i wyrobić. Twaróg utrzeć z masłem, jajkiem i szczyptą soli. Z ciasta uformować lekko spłaszczone kule, w każdej zrobić dołek. Napełnić twarogiem, ugnieść i zlepić. Pyzy włożyć do osolonego wrzątku. Gotować ok. 20 minut, uważając, aby się nie skleiły. Wyjąć łyżką cedzakową. Pyzy można podawać ze śmietaną, stopionym masłem lub skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak