Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonki wieprzowe po bawarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki wieprzowe 4 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 g
cebula 120 g
ząbki czosnku 5 szt
tymianek 1 łyżeczka
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso mielone wieprzowe 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: golonki wieprzowe po bawarsku

Z golonki wyjąć kość, naszpikować posiekanym czosnkiem i posypać solą. Mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, natką, przyprawić solą i pieprzem. Nafaszerować golonki, obwiązać nicią, posypać ziołami i obłożyć plastrami cebuli. Każdą zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do naczynia, dolać wrzątku i piec 1,5 godz. w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.04.2012 21:08
Tylko takie robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak