Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wieprzowa po bawarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula 200 g
cukier 30 g
goździki mielone 1/2 łyżeczki
piwo 1/2 l
mąka 30 g
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wieprzowa po bawarsku

Mięso natrzeć solą, pieprzem i goździkami, posypać cukrem. Piec w 200 st. Po 30 minutach posypać posiekaną cebulką i polać połową piwa. Mięso wyjąć gdy będzie miękkie. Do brytfanny dolać piwo wymieszane z mąką i gotować 5 minut. Schab pokroić i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 06.09.2012 23:10
super
gusia1000 22.04.2012 21:07
Super jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak