Sposób przygotowania

Boczek umyć, lekko ubić, natrzeć solą i majerankiem. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i rozetrzeć widelcem. Czosnek utrzeć z solą. Wszystkie składniki starannie wymieszać. Płat boczku grubo posmarować farszem, ciasno zrolować i dokładnie związać szpagatem. Następnie roladę dokładnie natrzeć solą, chili i majerankiem, posmarować keczupem, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec godzinę w nagrzanym piekarniku. Podawać z chlebem i musztardą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie takie roladki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !