Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 2
ziemniaki 5
bulion warzywny 1,5 l
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z porów

1 Pory umyć i odciaąć niepotrzebne końce - korzeń oraz dojrzałe liście (cięcie w miejscu gdzie łodyga zaczyna się rozchodzić). Ziemniaki obrać.. Ziemniaki i pory drobno pokroić (patrz rysunek). Warzywa wrzucić do wrzącego bulionu i gotować aż ziemniaki zmiękną.Całosć zmiksować i dodać przyprawy: 3 liście laurowe, 5 ziarenek pieprzu, 1 łyżeczkę pieprzu mielonego, szczyptę soli, oregano, bazyli i rozmarynu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 29.01.2013 11:02
bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak