Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubijać na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodać cukier, dalej ubijając. Dodać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąkę i proszek do pieczenia dodać do ciasta i na szybkich obrotach wymieszać ale nie długo bo piana opadnie.
Bitą śmietanę zrobić według przepisu na opakowaniu. Gdy zrobicie bitą śmietanę dodać do tego maliny.
Po upieczeniu biszkopta wyciągnąć z piekarnika, wyjąć go z blachy i odstawić do wystygnięcia. Po wystygnięciu przeciąć biszkopt na pół i dodać bitą śmietanę z malinami. Górę ciasta posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Proste i szybkie, ale ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !