Sposób przygotowania

Wierzch tortu musmy ozdobić, więć:
Galaretki agrestowe dodajemy do miseczki, w której znajduje się wrząca woda i dokaldnie rozmieszujemy. następnie 1,5 opakowania wiórek kokosowych dodajemy do nich i dokaldnie mieszamy, to pozwala nam na zabrwienie ich na kolor zielony. Tak zabarwione wióki rozsmarowywujemy na biszkopcie. NAstępnie z pozostałych wiórek stwarzamy linie pola, bramek itp. Żelki nakuwamy na wykałaczki i umieszamy na polu, bramkaże są w innych kolorach. Po boku ustawiamy sędziów, ławkę rezerowną jezeli ktoś chce. Tutaj na torcie jest 4 zawodników plus bramkarz- odnosi się to do piłki halowej. Bramki zrobiłem w następujący sposób, niestety nie mam zdjęcia na tej karcie co mam ze sobą, dodam pozniej, wracajać do bramek na wykałaczki nakułem po dwa żelki tak aby jeden górny wystawał poza wykałaczkę i dołączałem górną cześć tzw poprzeczkę.

Tort wygląda fajnie dla fanów sportu,

Galaretka jeszze gdy zastygnie staje się ciemniajsza na wiórkach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !