Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zdobienie tortu

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 2 opakowania
żelki 26 sztuk
galaretka agrestowa 2 sztuki
wykałaczki 6 sztuk
woda 8 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: zdobienie tortu

Wierzch tortu musmy ozdobić, więć:
Galaretki agrestowe dodajemy do miseczki, w której znajduje się wrząca woda i dokaldnie rozmieszujemy. następnie 1,5 opakowania wiórek kokosowych dodajemy do nich i dokaldnie mieszamy, to pozwala nam na zabrwienie ich na kolor zielony. Tak zabarwione wióki rozsmarowywujemy na biszkopcie. NAstępnie z pozostałych wiórek stwarzamy linie pola, bramek itp. Żelki nakuwamy na wykałaczki i umieszamy na polu, bramkaże są w innych kolorach. Po boku ustawiamy sędziów, ławkę rezerowną jezeli ktoś chce. Tutaj na torcie jest 4 zawodników plus bramkarz- odnosi się to do piłki halowej. Bramki zrobiłem w następujący sposób, niestety nie mam zdjęcia na tej karcie co mam ze sobą, dodam pozniej, wracajać do bramek na wykałaczki nakułem po dwa żelki tak aby jeden górny wystawał poza wykałaczkę i dołączałem górną cześć tzw poprzeczkę.

Tort wygląda fajnie dla fanów sportu,

Galaretka jeszze gdy zastygnie staje się ciemniajsza na wiórkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 04.06.2013 19:55
piękne wyszło
agnieszka214 02.05.2013 19:52
ładnie wyglada
rjustysia 31.10.2012 20:37
fajny pomysł z tym boiskiem :)
Andzia1977
Andzia1977 07.04.2012 19:25
super
Ewelina47 06.03.2012 13:55
rewelacja
Ada-Gaba 28.01.2012 08:15
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak