Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle indycze 6 sztuk
marchew 10 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
bulion warzywny 3 szklanki
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/4 peczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z marchewką

Plastry mięsa delikatnie rozbijamy i przyprawiamy pieprzem i solą. 7 marchewek obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i gotujemy na półtwardo w wodzie z solą. Pozostałe marchewki obieramy, kroimy w długie cienkie plastry. Na każdy kawałek mięsa kładziemy paski marchwi i trochę natki pietruszki i zawijamy tworząc zrazy. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do zrazów, chwilę przesmażamy i zalewamy bulionem,koncentratem i marchewką. Wszystko dusimy około pół godziny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.08.2013 09:43
ciekawy pomysł
berys18 05.05.2012 08:08
fajny pomysł
berys18 05.05.2012 08:08
fajny pomysł
Tika4444 11.04.2012 15:19
super zrazy
Ada-Gaba 07.03.2012 12:53
dobre
olkaaa 28.02.2012 07:40
fajne
Wacław 13.02.2012 08:52
pyszny obiadek !
Dorian 02.02.2012 09:23
pycha
kate.500 21.01.2012 22:42
super pycha
Ewelina38 20.01.2012 11:50
bardzo smaczne
zdzislawa2 14.01.2012 12:05
super zraziki
Izabela28 12.01.2012 20:00
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak