Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzem jagodowy

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 4 litry
cukier 35 dag
cytryna 1,5-2 sztuka
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Dzem jagodowy

JAgody przed smażeniem musimy opłukać. Następnie wrzucamy je do garnuszka. W dalszej kolejności zalewamy wodą. Jagody zagotowywujemy, poniewaz musze one puścić sok.... Dodajemy SOK Z CYTRYNY wyciśnięty oraz cukier-1 szklankę. Musimy wszytsko ze sobą wymieszać. Gotujemy jeszcze około 10-15 minut do miękkości jagód. Odlewamy nadmiar soku z jagód , dodajemy je do słoika, zakręcamy, odkręcamy do góy dnem na jakies 20 minut. Sok z ajgód świetnie się nadaje do picia, więc też go mozemy wypić od razu lub zawekowac jak dzem. Dzem ma dobre właściwości lecznicze.

Na zdjeciu widoczny dzem zostaje wykorzystany do tortu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 02.06.2013 16:17
lubię jagodowy dżem
TEtalicha 06.04.2013 21:25
najlepszy dżem
Sroczka 28.05.2012 12:16
Bardzo lubię taki dżem. Jest pyszny.
kate.500 03.03.2012 12:49
smaczne
Lidia6 22.01.2012 10:12
uwielbiam jagody a taki dżem jest pyszny
kasienka23 09.01.2012 19:52
dżem jagodowy jest najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak