Sposób przygotowania

Do poł szklanki letniej wody dosypujemy drożdże oraz cukier. Mieszamy razem i odstawiamy w ciepłe miejsce, aż urośnie. Do miski wsypujemy mąkę, sól, olej oraz zaczyn z drożdzy. Dodając wodę wyrabiamy aż uzyskamy gładkie ciasto. Ilość wody zależy od rodzaju oraz ilości mąki. Ciasto znów odstawiamy w ciepłe miejsce na około pół godziny.
Następnie ciasto dzielimy na 4 części i formujemy w płaskie placki (pity). Wkładamy do piekarniki nagrzanego do 220 stopni na około 7-8 minut.
Można od góry wysmarować np. oliwą czosnkową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ale pita...lPPPP
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    wystarczy do srodka wrzycic jakies warzywa i miesko i mamy super kanapke:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    o ciekawe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !