Sposób przygotowania

Na rozgrzane masło dajemy warzywa i smażymy na małym ogniu 8 minut.Pomarańcze obieramy bardzo cienko i blanszujemy skórkę 3 minuty we wrzącej wodzie,następnie z pomarańczy wyciskamy sok dolewamy go do warzyw i dodajemy skórkę pomarańczową i dolewamy rosół.Powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu 50 minut.Zostawiamy do ostygnięcia przelewamy do miksera i miksujemy.Wlewamy do rondla podgrzewamy doprawiamy solą i pieprzem,śmietaną,nie doprowadzamy do wrzenia bo śmietana nam się zważy.Nalewamy zupę do talerzy dekorujemy natką pietruszki i plasterkami pomarańczy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !