Sposób przygotowania

Łączymy mąkę z 250 gram miękkiego masła, połową szklanki cukru, 2 żółtkami i dobrze wyrabiamy ciasto, a następnie wkładamy do lodówki na godzinę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem 3-4 łyżek masła podsmażamy rozdrobnione migdały z połową szklanki cukru i następnie czekamy aż masa wystygnie. Wtedy mieszamy ją z mąką ziemniaczaną i śmietaną. 3 białka ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem i dodajemy do masy. Na koniec wsypujemy porzeczki i mieszamy. Smarujemy blachę margaryną, nadajemy odpowiedni kształt ciastu i wykładamy je do formy. Polewamy ciasto masą porzeczkową. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 45-50 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    na pewno smaczna ta tarta:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię porzeczki w cieście...
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna,mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    nigdy nie jadłam, zapowiada się pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    pyszniutka
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    na pewno ma taki orzeźwiający smak dzięki porzeczkom

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !